U DOLINI SMRTI KAO U PAKLU: Zabeležena najviša temperatura na Zemlji u poslednjih 100 godina!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2020, 11:12

U DOLINI SMRTI KAO U PAKLU: Zabeležena najviša temperatura na Zemlji u poslednjih 100 godina!

U nedelju je u Dolini smrti u Kaliforniji, nacionalnom parku Sjedinjenih Američkih Država, izmerena najviša zabeležena temperatura na Zemlji u poslednjih 100 godina - 54,4 stepena Celzijusa.

Reč je o ogromnom pustinjskom području ispunjenom kanjonima i peščanim dinama, a u toj paklenoj atmosferi brojni ljudi žive i rade.

Brendi Stjuart radi u Nacionalnom parku Dolina smrti u Kaliforniji i kaže da su vrućine nepodnošljive.

Svetska meteorološka organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << još proverava nedeljnu temperaturu, ali njoj to nije potrebno da bi znala koliko je toplo.

- Kada hodate, to je kao da mnoštvo fenova duva direktno u vas - rekla je Brandi Stjuart.

Džejson Heser živi i radi na golf terenu. On je ispričao da zbog vrućina nekada počinje da radi sat ranije, u četiri sata ujutro, ali da su već tada temperature oko 37-40 stepeni celzijusa.

- Najbolji način da opišem temperature ovde jeste da je to onaj osećaj kao kada nešto pečete u rerni i otvorite je, pa vas zapahne vreo vazduh - objašnjava on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kako se živi u Dolini smrti - najtoplijem mestu na svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2020

U nedelju je u Dolini smrti u Kaliforniji, nacionalnom parku Sjedinjenih Američkih Država, izmerena najviša zabeležena temperatura na Zemlji u poslednjih 100 godina - 54,4 stepena Celzijusa...Reč je o ogromnom pustinjskom području ispunjenom kanjonima i peščanim dinama, a u toj paklenoj atmosferi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.