U Crnoj Gori jedna osoba zaražena koronavirusom

Izvor: B92, 14.Jun.2020, 21:04

U Crnoj Gori jedna osoba zaražena koronavirusom

U Crnoj Gori registrovana je jedna osoba obolela od kovid 19, a radi se o importovanom slučaju i osobi koja se nalazi u samoizolaciji.

Ovo je saopštio Institut za javno zdravlje Crne Gore (IZJZCG).

Crna Gora je 2. juna proglasila kraj epidemije koronavirusa, nakon što prethodnih 28 dana nije bilo nijednog registrovanog slučaja kovid 19.

U saopštenju se navodi da se radi se o importovanom slučaju, da je osoba prethodne sedmice boravila u Bosni i Hercegovini, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a da je iz preventivnih razloga i na sopstveno insistiranje boravila u samoizolaciji.

Dodaje se da je epidemiološko istraživanje u toku, a da prvi podaci ukazuju da je broj kontakata novozaražene osobe bio "minimalan".

"Laboratorije Instituta za javno zdravlje su tokom vikenda uradile 128 analiza na novi koronavirus", navode u IZJZCG.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.