U Crnoj Gori i dalje protesti zbog Kosova

Izvor: Blic, 12.Okt.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Crnoj Gori i dalje protesti zbog Kosova

Predsedništvo Narodne stranke pozvalo je juče građane da se sutra u 18 sati „masovno okupe" ispred Skupštine Crne Gore i „dostojanstveno odgovore režimu" na odluku da prizna Kosovo. Uz NS organizatori protesta su i SNP, Srpska lista i Demokratska srpska stranka (DSS), a od protesta su se ogradili Pokret za promene (PZP) i Liberalna partija (LP).

Juče su nastavljene spontane protestne vožnje automobilima i šetnje u Podgorici, Nikšiću, Herceg Novom, u Baru i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bijelom Polju. Protesta je bilo i u Kotoru gde su se u noći između petka i subote. Lider NS Predrag Popović izjavio je da je „nezadovoljstvo naroda ogromno" i najavio da će na sutrašnjem protestu zahtevati da režim povuče odluku o priznanju kosovske nezavisnosti. Srpska narodna stranka saopštila je da će opozicione partije koje organizuju protest učiniti sve da skup protekne mirno.

Pomoćnik načelnika CB Podgorica Tihomir Gačević izjavio je agenciji Beta da je sa predstavnicima opozicije dogovoreno da svako prezume svoje obaveze. On je potvrdio da je policija odobrila skup.

Dostanić napustio Vardar zbog Kosova

Nekadašnji trener Crvene zvezde Ratko Dostanić napustio je Skoplje i posao šefa stručnog štaba Vardara jer je makedonska vlada priznala nezavisnost Kosova. Samo dva sata pošto su tamošnji mediji saopštili odluku vlade, Dostanić je sa suprugom Milom napustio Skoplje i doputovao u Vranje, gde je objasnio svoj potez.

– Vardar je trenutno prvi tim na tabeli Makedonske lige sa pet bodova prednosti i jednom utakmicom manje. Tamo sam imao divne prijatelje i saradnike, ali je sve to bilo nedovoljno kada sam čuo ovu sramnu odluku.

Veoma sam povređen kao čovek i smatram da sam doneo ispravnu ljudsku odluku, rekao je on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.