U Bujanovcu slave Dan zastave

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2010, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Bujanovcu slave Dan zastave

Povodom 28. novembra, Dana zastave Albanije, na zgradama opština u Bujanovcu i Preševu jutros su istaknute albanske zastave.

Zastava u Preševu je postavljena rano jutros, dok su je u Bujanovcu, pored zastave Srbije, postavili na maloj svečanosti, predsednik opštine Hait Kamberi zajedno sa koalicionim partnerima Jonusom Muslijom iz Pokreta za demokratski progres i Mejdijem Zećirojem iz Demokratske unije Albanaca.

Kamberi je posle isticanja zastave rekao novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da će ubuduće ovaj datum obeležavati Nacionalni savet Albanaca, a da se to ove godine nije desilo zbog različitih stavova koalicionih partnera.

Kamberi je rekao da se radi o datumu koji obeležavaju Albanci svda u svetu i da ne vidi ništa loše u tome što je albanska zastava istaknuta na zgradi opštine Bujanovac pred državne zastave Srbije.

Predsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliju rekao je da današnji datum mnogo znači Albancima i da je sasvim normalno da se oni bore za svoja prava svuda gde žive.

U Bujanovcu je organizovan koncert KUD Šota iz Prištine u sportskoj hali, a u Preševu će biti održana svečana akademija u Domu kulture, Albanske zastava istaknuta je i na zgradi pošte u bujanovačkoj opštini Veliko Trnovo i u centrima sela Dobrosin i Končulj.

U opštini Preševo, zastava Albanije je istaknuta u nekoliko okolnih sela.

Obeležavanja Dana zastave su protekla bez incidenata, a kuriozitet je da je svečanoj sednici u opštini Preševo nisu prisustvovali odbornici Partije demokratskog delovanja Roze Halimija, Demokratske unije Albanaca, kao ni Skender Destani, koji je predsednik Skupštine Preševo. To je, kako se tumači, posledica političkih sukoba sa predsednikom opštine Ragmi Mustafom iz Demokratske partije Albanaca.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.