Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2009, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Boljevcima prete da će zapaliti Rome u kontejnerima

BEOGRAD - Oko 50 stanovnika Boljevaca su blokirali put i ne dozvoljavaju da se u njihovom naselju postave kontejneri za smeštaj romskih porodica čije su kuće srušene u nelegalnom naselju u Novom Beogradu, javila je sinoć televizija B92.

Ta televizija je navela da su u Boljevcima postavljena tri kontejnera za stanovanje romskih porodica, ali da se posle toga pojavilo oko 50 građana tog mesta koji su se usprotivili postavljanju tih objekata i zapretili da će ih zapaliti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Kako je agenciji Beta rečeno u Gradsko-saobraćajnom prevozu put na ulazu u Boljevce je blokiran. U GSP-u je navedeno da je put blokiran oko 22 i 40 minuta.

Na sastanku gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i predstavnika Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Srbiji, UNHCR-a i Ministarstva za ljudska i manjinska prava dogovoreno je da se za Rome čije su kuće srušene u ulici Jurija Gagarina u Novom Beogradu obezbede kontejneri za stanovanje.

Lider Romske partije Srđan Šajn rekao je agenciji Beta da će grad Beograd obezbediti kontejnere za smeštaj građana čije su kuće srušene zbog izgradnje Univerzitetskog naselja.

Stotinak Roma protestovalo je ispred gradske skupštine tražeći da se reši problem njihovog smeštaja. Razišli su se posle 18 časova kada je završen sastanak predstavnika međunarodnih organizacija i gradskih vlasti.

Juče je srušeno oko 50 od 365 kuća koliko ih ima u nehigijenskom naselju na Novom Beogradu koje se nalaze u neposrednoj bilizini zgrada izgrađenih za smeštaj učesnika Univerzijade.

Većina od 300 žitelja porušenih kuća noć je provela pod vedrim nebom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.