U Bihaću ubijen pukovnik oružanih snaga BiH

Izvor: B92, 13.Dec.2016, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Bihaću ubijen pukovnik oružanih snaga BiH

Sarajevo -- U Bihaću je ubijen oficir Oružanih snaga BiH, pukovnik Sead Duraković, javili su sarajevski mediji.

Policija Unsko-sanskog kantona potvrdila je da se ubistvo desilo oko 22 sata u ulici Skenderbega u naselju Luke.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je za kratko vreme identifikovala i uhapsila osobu koja je ubila Durakovića.

Sarajevski mediji naveli su da je reč o 28-godišnjem H. T.

H. T. je navodno rođak ubijenog Durakovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosno sin njegovog ujaka, a motiv ubistva su nerešeni porodični problemi.

Sud BiH je u novembru ove godine prvostepenom presudom osudio Seada Durakovića za protivzakonito posredovanje prilikom zapošljavanja i osudio ga na tri godine zatvora.

On je osuđen jer je kao visokopozicionirani oficir u Oružanim snagama BiH od 2011. do 2014. godine obećavao osobama da će se zaposliti kao oficiri i vojnici u OS BiH, a zauzvrat je tražio novčanu naknadu od 500 do 2.500 konvertibilnih maraka.

Niko od oštećenih nije primljen u OS BiH.

Kao mera sigurnosti, Durakoviću je bila izrečena zabrana vršenja dužnosti od godinu dana, u koju nije bilo uračunato vreme predviđeno kaznom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Bihaću ubijen oficir Oružanih snaga BiH

Izvor: N1 televizija, 13.Dec.2016

U Bihaću je ubijen oficir Oružanih snaga BiH, pukovnik Sead Duraković, javili su sarajevski mediji. Policija Unsko-sanskog kantona potvrdila je da se ubistvo desilo oko 22 sata u ulici Skenderbega u naselju Luke...Prema nezvaničnim informacijama, policija je za kratko vreme identifikovala i uhapsila...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.