U BiH od korone preminule dve osobe u poslednja 24 sata: Opada i broj novozaraženih

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2021, 14:36

U BiH od korone preminule dve osobe u poslednja 24 sata: Opada i broj novozaraženih

U poslednja 24 sata 26 novozaraženih

U poslednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je testirano 1.855 uzoraka na koronavirus, od čega je 26 novozaraženih. Preminule su dve osobe, rečeno je iz entitetskih zavoda za javno zdravstvo.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.470 uzoraka, od kojih je 20 pozitivno na koronavirus.

Na području Federacije BiH u protekla 24 sata nije bilo smrtnih ishoda, ali su Zavodu za javno zdravstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Federacije BiH prijavljena tri nova smrtna ishoda iz prethodnog perioda (uneseni retroaktivno). Do sada su testirana ukupno 707.922 uzorka, a koronavirus je potvrđen kod 133.863 osobe.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izlečeno je 125.306 pacijenata.

Od poslednjeg izveštaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj izvršeno je testiranje 237 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod dvije osobe. U poslednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.328 slučajeva koronavirusa, a ukupno je potvrđeno 3.776 umrlih osoba kod kojih je virus korona potvrđen. U Republici Srpskoj od ovog virusa se do sada oporavila 49.071 osoba, a testirane su 283.193 osobe.

Danas su u Brčko distriktu BiH registrovana četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Testirano je 148 uzoraka. Jedna osoba se oporavila i nema preminulih. Trenutno je u distriktu aktivan 91 slučaj zaraze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.