U BiH i Srbiji hapšenja krijumčara migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U BiH i Srbiji hapšenja krijumčara migranata

U zajedničkoj akciji policija Bosne i Hercegovine i Srbije u borbi protiv ilegalnih migracija sprovedena je međunarodna operacija Kajak i uhapšena jedna osoba, saopštilo je Tužilaštvoi BiH, prenosi portal Klix.

Kako se navodi, uhapšeni se sumnjiči da je član grupe za organizovani kriminal koja se bavi nezakonitim krijumčarenjem i prebacivanjem migranata iz Srbije u BiH.

Aktivnosti tužilaštava, SIPA-e i MUP-a Srbije su usmerene na otkrivanje i procesuiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osoba osumnjičenih za dela organizovanog kriminala, povezana sa ilegalnim migracijama, prenosi Klix.

Cilj akcije je razbijanje i procesuiranje grupa za organizovani kriminal koje deluju na području Srbije i Bosne i Hercegovine, a koje su krijumčarile veći broj ilegalnih migranata, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

Tokom realizacije operacije Kajak, danas su policijski službenici SIPA-e na području Bratunca, lišili slobode jednu osobu, osumnjičenu da je član grupe koja je organizovana radi nezakonitog krijumčarenja i prebacivanja ilegalnih migranata sa područja Srbije u BiH, radi daljeg transporta prema zemljama EU.

Istovremeno, u okviru ove akcije, na području Srbije u koordinisanoj akciji policijski službenici SBPOK-a Srbije lišili su slobode šest osumnjičenih osoba, među kojima i osumnjičenog organizatora grupe.

Izvršeni su pretresi stambenog i poslovnih objekata koje koristi osumnjičeni iz BiH, i uzeti su dokazi koji će biti korišćeni u okviru procesuiranja kaznenog dela.

Ovoj međunarodnoj operaciji, podršku je pružio Policijski centar Jugoistočne Europe-SELEC, a ostvarena je saradnja Tužilaštva BiH i SIPA-e sa Obaveštajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH, Službom za poslove sa strancima BiH i MUP-om Republike Srpske, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Međunarodna akcija BiH i Srbije u borbi protiv krijumčara migranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Dec.2019

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zajedno s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), u okviru operacije kodnog naziva "Kajak", provodi aktivnosti u suradnji s policijskim djelatnicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP Republike Srbije (SBPOK) i Tužilaštvom za organizovani...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.