U Beranama se povećavav broj pacijenata sa stomačnim tegobama

Izvor: Blic, 11.Sep.2013, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beranama se povećavav broj pacijenata sa stomačnim tegobama

Beranskim lekarima u poslednja 24 sata javilo se 28 pacijenta sa stomačnim tegobama, a od početka epidemije, 24. avgusta, do jutros javilo se ukupno 1.520 pacijenta.

Kako je saopšteno iz Doma zdravlja Berane, na Dečijem odjeljenju Opšte bolnice hospitalizovano je sedmoro dece, od čega jedno u posljednja 24 sata.

Klinička slika obolelih je blaga, uglavnom kraćeg trajanja, praćena mučninom, povraćanjem i grčevima u stomaku.

Higijensko-epidemiološka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << služba Doma zdravlja Berane u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Crne Gore i danas je nastavila epidemiološko anketiranje građana sa stomačnim tegobama, kao i uzimanje uzoraka od pacijenata za mikrobiološku dijagnostiku.

Stanovnicima Berana preporučeno je da za piće koriste flaširanu vodu uz pojačane higijenske mere.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berane: Krivične prijave zbog epidemije

Izvor: SandzakPress.net, 11.Sep.2013

Berane – Opštinski odbor Socijalističke narodne partije Berane podneo je krivičnu prijavu protiv odgovornih u lokalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija” i preduzeća “Bemaks” iz Podgorice zbog izazivanja epidemije i trovanja građana. U Beranama se izabranim ljekarima od početka epidemije...

Nastavak na SandzakPress.net...

Nepoznat izvor zaraze na „Smederevskoj jeseni“

Izvor: Večernje novosti, 11.Sep.2013

SMEDEREVO - Epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje Požarevac trebalo bi u četvrtak da saopšte šta je uzrok trovanja Smederevaca. Pacijenat koji su lečeni u Opštoj bolnici su u dobrom stanju otpušteni, a javilo se dvadesetak novih. Virus epidemijskih razmera, trovanje ili nešto između - moguće...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.