Zaplenjena skoro tona droge, uhapšeno više od 600 osoba

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 14:00

Zaplenjena skoro tona droge, uhapšeno više od 600 osoba

Po nalogu VJT u Beogradu od 1. januara 2022. do 12. jula 2023. godine zaplenjeno je više od 906 kilograma različitih vrsta opojnih droga.

Zbog čega su u istom periodu uhapšena i procesuirana 642 lica, navodi se u saopštenju.

Najveća količina zaplenjene opojne droge na teritoriji Beograda u proteklom periodu je marihuana, u ukupnoj količini više od 746 kilograma.

Sledi 36.1 kilogram heroina, 32.4 kilograma kokaina, 37.3 kilograma amfeamina u prahu ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulju, više od 9.5 kilograma tableta opojne droge MDMA, 360 grama prihoaktivnih pečuraka i 11.9 kilograma sintetičkih kanabinoida.

Takođe je zapelenjeno 32.9 kilograma prekursora za proizvodnju heroina, kao što su morfin, papaverin i kodein.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović kaže da je gotovo tona narkotika u poslednjih godinu i po dana zaplenjena na teritoriji glavnog grada zahvaljujući dobroj saradnji VJT u Beogradu, Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Bezbednosno informativne agencije.

"Zahvaljujući posvećenom radu, profesionalizmu i kooridniranoj saradnji javnih tužilaca u VJT u Beogradu i pripadnika MUP-a i BIA-a postižu se dobri rezultati u

suzbijanju trgovine narkoticima na teritoriji glavnog grada”, naveo je Stefanović.

On je istakao da će se Više javno tužilaštvo u Beogradu svojim radom zalagati da pred sudom svi okrivljeni za krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u

promet opojnih droga budu osudjeni na najstrože kazne u skladu sa zakonom, imajući u vidu društvenu opasnost trgovine narkoticima - sa jedne strane materijalnu korist koju okrivljeni pribavljaju ovom kriminalnom delatnošću, a sa druge štetu po zdravlje građana, pogotovo mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.