Izvor: Southeast European Times, 21.Sep.2009, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu uhapšeno više desetina ultranacionalista

21/09/2009

BEOGRAD, Srbija -- Policija je u nedelju (20. septembra) uhapsila preko 30 članova desničarskih grupa zbog remećenja javnog reda u Beogradu, izjavio je direktor policije Milorad Veljović. Ignorišući zabranu koju su uvele vlasti, oni su pokušali da se okupe na mitingu kojim bi proslavili otkazivanje gej Parade ponosa koja je bila planirana za nedelju. Parada je otkazana zbog pretnji ekstremista.

U međuvremenu, grupa ekstremista napala je australijske turiste >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << u centru Beograda i lakše povredila jednu osobu. Incident se dogodio nekoliko dana nakon što su francuski fudbalski navijači u Beogradu napadnuti od strane navijača srpskog kluba Partizan. (Beta, Tanjug, B92, RTS, AP - 20/09/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.