Izvor: S media, 07.Feb.2012, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu sve glavne saobraćajnice prohodne

Sve glavne saobraćajnice u Beogradu su prohodne i u velikoj meri očišćene od snega koji je u glavnom gradu i noćas padao, izjavio je dežurni inženjer Zimske službe "Beograd puta" Milorad Pucarević.

Odlukom ministra svi đaci na raspustu

Lekari se probijaju kroz smetove da spasu bolesno dete

Snežna mećava ponovo blokira saobraćaj

Pucarević je rekao da su ekipe tog preduzeća rasčišćavale uglavnom ulice prvog prioriteta zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << niskih temperatura i znatnih padavina i da je sneg uglavnom uklonjen sa kolovoza.

Na gradskim saobraćajnicama, za puteve i ulice u svih 17 opština angažovano je 90 kamiona i 36 specijalnih malih vozila, naveo je Pucarević.

Angažovan je još 21 kamion za magistralne i regionalne puteve i Pančevački most. Korišćeno je šest "grejdera" i pet specijalnih mašina za uklanjanje snežnih nanosa, dodao je Pucarević.

Pucarević je rekao da su i saobraćajnice drugog prioriteta čišćene juče u toku dana, ali da su se ekipe "Beograd puta", pošto je počeo ponovo da pada sneg, usredsredile na čišćenje glavnih saobraćajnica.

On je najavio da će ekipe, ako ne bude snežnih padavina, pokušati da održe u ispravnom stanju saobraćajnice ne samo prvog, nego i drugog prioriteta.

Pucarević je rekao da se za održavanje saobraćajnica koriste raonici, so i kalcijum-hlorid.

Pucarević je ocenio da se saobraćaj odvija uglavnom nesmetano, normalno i bez zastoja i dodao da su ekipe "Beograd puta" danonoćno na terenu i da će intervenisati u skladu s vremenskim prilikama.

U celoj Srbiji jutros su zabeležene izuzetno niske temperature. Na Kopaoniku i na Zlatiboru jutros minus 18. U većem delu zemlje, danas i sutra u većem delu zemlje od 15 do 25 centimetara novog snega.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.