U Beogradu raste broj turista iz Poljske i Švedske

Izvor: Blic, 07.Sep.2013, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu raste broj turista iz Poljske i Švedske

Beograd su ove godine u najvećem broju posetili turisti iz Slovenije, Nemačke, Hrvatske, BiH i Rusije, dok su najveći broj noćenja ostvarili gosti iz Rusije, Nemačke i Slovenije, rekao je za Tanjug direktor turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov.

Prema statističkim podacima, u julu je naš glavni grad posetilo 49.702 gostiju, a prema rečima Veselinova najbrojniji su bili turisti iz Nemačke, Rusije, Turske, Rumunije, Slovenije, Poljske, Italije.

Statistika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za ovaj mesec pokazuje pozitivan trend rasta dolazaka stranih turista u letnjim mesecima u Beograd, rekao je Veselinov.

Najveći procenat rasta beleže turisti iz Poljske kojih je bilo za 57 odsto više nego u istom periodu prošle godine, gostiju iz Švedske je bilo za 47 odsto više, iz Grčke za 46 procenata, iz Rusije porast od 44 odsto i Turske 39 procenata.

Direktror TOS-a je rekao da su turisti u najvećoj meri bili zainteresovani da posete najznačajnije lokacije i ambijentalne celine po kojima je Beograd prepoznatljiv, brojne kulturne, zabavne, sportske i druge događaje ali i ostale segmente turisticke ponude Beograda (gastronomija, kultura, noćni život).

Shodno povećanju broja turista u letnjoj turističkoj sezoni očekuje se da devizni priliv od turizma bude veći, rekao je Veselinov.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

CG: Srpskom gostu hladan doček

Izvor: Dzungla.org, 07.Sep.2013

DECENIJAMA najbrojniji gosti na Crnogorskom primorju ovog leta su u – drugom planu. Srpski i ruski turisti, istina, još vode mrtvu trku, ali, sudeći po tome da u postsezoni Rusi dolaze u mnogo većem broju, gotovo je izvesno da će Srbi zauzeti drugo mesto. Prvi mesec glavne turističke...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.