U Beogradu besplatni udžbenici za prvi, drugi i peti razred

Izvor: Blic, 15.Mar.2010, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu besplatni udžbenici za prvi, drugi i peti razred

Školske 2010/11. godine besplatne udžbenike u Beogradu će, pored đaka prvog i drugog razreda, poklon Ministarstvo prosvete, dobiti i učenici petog razreda, izjavio je danas Tanjugu gradski sekretar za obrazovanje Vladimir Todić.

"Kupovina udžbenika za petake biće finansirana sredstvima iz budžeta grada", rekao je Todić i istakao da će, na osnovu odluke gradonačelnika Dragana Đilasa, besplatne knjige dobiti oko 16.000 učenika petog razreda osnovnih škola u gradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

"Time smo želeli da pomognemo roditeljima, ali i školama", rekao je Todić i istakao da od Ministarstva prosvete očekuje stručno uputstvo s obzirom na njihovo prošlogodišnje iskustvo vezano za proceduru nabavke besplatnih udžbenika.

"Takođe, od Ministarstva očekujemo pomoć kod preciziranja šta treba da čini komplet za peti razred, kao i mišljenje nadležnih u vezi sa licenciranjem udžbenika", rekao je sekretar za obrazovanje i naglasio da najpre aktivi škola treba da odaberu izdavače i udžbenike.

Na osnovu izbora škola, Sekretarijat će sprovesti proceduru kupovine udžbenika za koje su se škole odlučile, rekao je on i naglasio da komplet za petake prosečno košta od 6.500 do 7.500 dinara u zavisnosti od izdavača.

On je objasnio i da su direktori u pojedinim školama već krenuli sa nabavkom udžbenika u pretplati i istakao da će u svim takvim slučajevima novac od uplaćenih rata biti vraćen roditeljima.

Todić je podsetio i da će Ministarstvo prosvete budućim prvacima kupiti udžbenike koji su radnog karaktera, odnosno u kojima se piše, a da će takozvane neradne udžbenike, na primer čitanku, naslediti od sadašnjih pravaka.

Ministarstvo prosvete je obavestilo škole da će se akcija proširiti i na učenike drugog razreda, podsetio je on i rekao da je grad prošle godine izdvojio 50 miliona dinara za akciju besplatnih udžbenika.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Beogradu besplatni udžbenici za prvi, drugi i peti razred

Izvor: Kurir, 15.Mar.2010

BEOGRAD, 15. marta (Tanjug) - Školske 2010/11. godine besplatne udžbenike u Beogradu će, pored đaka prvog i drugog razreda, poklon Ministarstvo prosvete, dobiti i učenici petog razreda, izjavio je danas Tanjugu gradski sekretar za obrazovanje Vladimir Todić. Kupovina udžbenika za petake biće...

Nastavak na Kurir...

Besplatni udžbenici i za đake petake

Izvor: Glas javnosti, 16.Mar.2010, 07:36

BEOGRAD - Školske 2010/11. godine besplatne udžbenike u Beogradu će, pored đaka prvog i drugog razreda, kao poklon Ministarstvo prosvete dobiti i učenici petog razreda, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje Vladimir Todić...Kupovina udžbenika za petake biće finansirana sredstvima iz budžeta...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.