U Beogradskom zoo vrtu obeležen Dan Australije

Izvor: Blic, 30.Maj.2011, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradskom zoo vrtu obeležen Dan Australije

Učenici šest beogradskih osnovnih škola tesitali su danas svoj znanje u okviru manifestacije Dan Australije u Beogradskom zoološkom vrtu. Domaćin ovog druženja bila je Helena Študert, ambasadorka Australije, a voditelj Ivan Zeljković. Najbolji među njima bili su sedamci iz OŠ „Dule Karaklajić“ iz Lazarevca.

Kako se zove kraljica Australije? Ko su bili prvi stanovnici Australijskog kontinenta? Na kojoj nadmorskoj visini se nalazi Beograd? Kako se Australijanci međusobno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zovu? Koje godine je prvi put u istoriji pomenut Beograd? Kako se zove mladunče kengura, koje je nedavno došlo na svet u Zoo vrtu? Ovo su samo neka od pitanja na koje su odgovarali beogradski osnovci, kojima su podršku pružili njihovi roditelji, drugovi iz razreda, kao i nastavnice iz geografije i engleskog.

- Ovo je prvi put da smo organizovali Dan Australije u Beogradu i drago mi je što su u organizaciji današnje proslave učestvovali svi zaposleni u našoj ambasadi. Deca su pokazala da zaista mnogo znaju o našoj zemlji i ovo je dobra prilika da na jedan pozitivan i zabavan način promovišemo obrazovanje – rekla je za Beoinfo ambasadorka Študert.

Sav prihod od prodatih ulaznica, kupljenih suvenira i donacija namenjen je Zoološkom vrtu.

- Drago što su takmičari pokazali veliko znanje i što su imali priliku da nauče nešto novo. Bez obzira što su naše zemlje geografski tako daleko, danas smo uspeli da ih približimo–izjavila je pomoćnica gradonačelnika Tatjana Pašić i zahvalila se ambasadi Australije na uspešnoj organizaciji današnjeg događaja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.