U Beograd stigla Putinova udarna pesnica VIDEO

Izvor: B92, 20.Okt.2017, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beograd stigla "Putinova udarna pesnica" VIDEO

U Batajnici će danas biti hiljade građana, a najviši gost iz inostranstva biće ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu doputovao je u Beograd, gde će prisustvovati obeležavanju Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

U svetskim krugovima smatra se da je Šojgu ozbiljan igrač i Putinova udarna pesnica.

Šojgua je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Jednim gestom na Paradi u Moskvi povodom 70 godina pobede nad fašizmom, Šojgu se približio i onim slojevima ruskog naroda koji možada i imaju rezerve prema Putinovoj politici, ali su im važni vera i, pre svega tradicija.

Šojgu je rođen 1955. godine na jugu Sibira, na granici Rusije, Mogolije i Kine.

U godinama raspada Sovjetskog saveza,Šojgu formira Ministarstvo za vanredne situacije, danas već legendarni MČS koji stručnjaci u svetu smatraju najsposobnijom takvom službom na planeti.

2012, Šojgu postaje ministar odbrane. Njegov dolazak poklapa se sa renesanskom ruske vojske - posle decenija nemaštine obnavljaju se tehnika, ali i ugled i status oficira.

Pozicija vojnog autoriteta, kao i uloga jednog od osnivača Putinove Jedinstvene Rusije, Šojguu je donelo status čoveka od poverenja u svim planovima Kremlja. Ide se dotle da ulazi u malu grupu kandidata za Putinovog naslednika, ako nekada do takve promene eventualno dođe.

Pouzdani saradnik, čovek koji u Kremlj ulazi bez kucanja.... ali, kada sa nekim idete u lov, na pecanje i slične avanture, dovoljno govori ko je Sergej Šojgu u današnjoj Rusiji I svetu. Ko bude želeo da mu se obrati na ruskom ima još nekoliko sati da uvežba izgovor.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Putinova udarna pesnica" u Beogradu

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2017

U Batajnici će danas biti hiljade građana, a najviši gost iz inostranstva biće ruski ministar odbrane Sergej Šojgu...Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu prisustvovaće današnjem prikazu dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu Batajnica, kojim će biti obeležena 73. godišnjica...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.