U Beograd dolazi ruski diplomatski specijalac

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jan.2018, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U Beograd dolazi ruski diplomatski specijalac"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je u emisiji “Oko intervju“ na RTS medijske navode o diplomatskim aktivnostima u i oko Srbije.

U medijima se pojavila informacija da će se Vučić “verovatno sastati sa američkim predsednikom Donaldom Trampom na ekonomskom forumu u Davosu“.

- Nemam ugovoren sastanak sa Donaldom Trampom, a neću da se guram. Politika SAD prema nama se nije mnogo promenila, nismo najzanimljiviji region za njih, a čini mi se da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << postajemo nešto važniji. Ne bih da komentarišem da li je to dobro ili loše - rekao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše medijske navode da će Brajan Hojt Ji biti novi ambasador SAD u Sarajevu, rekao je da nema potvrdu te informacije i da je “nešto obavešteniji od medija“.

Ipak, za medijske navode o mogućem imenovanju Bocana Harčenka za ambasadora Rusije u Srbiji, umesto Aleksandra Čepurina, rekao je da je to “verovatno“.

- On je istaknut, oštar, snažan diplomata, rekao bih, jedan od ruskih diplomatskih specijalaca - rekao je Vučić.

Na pitanje kakvu bi poruka bila time poslata odgovorio je da je “sasvim očevidna“, dok je na pitanje da li je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarao o Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu, odgovorio je da “ne može da iznosi u javnost ono o čemu se razgovaralo u četiri oka“.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.