Izvor: Beta, 18.Avg.2018, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Belorusiji smenjen premijer posle skandala o korupciji

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smenio je danas premijera i nekoliko članova vlade posle skandala o korupciji koji je doveo da hapšenja nekoliko visokih zvaničnika.Premijera Andreja Kobjakova će zameniti Sergej Rumas, koji je do sada vodio belorusku banku za razvoj, saopštila je pres služba predsednika Belorusije.Lukašenko je pored Kobjakova smenio tri potpredsednika vlade, kao i ministre ekonomije, industrije i telekomunikacije.Korupcijski skandala u zdravstvu potresao je ovog leta Belorusiju gde je uhapšeno nekoliko desetina lekara, preduzetnika i visokih zvaničnika. U pitanju je primanje i davanje mita u vrednosti od nekoliko miliona dolara.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Smenjen premijer Belorusije posle skandala o korupciji

Izvor: Radio 021, 18.Avg.2018

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smenio je danas premijera i nekoliko članova vlade posle skandala o korupciji koji je doveo da hapšenja nekoliko visokih zvaničnika...Premijera Andreja Kobjakova će zameniti Sergej Rumas, koji je do sada vodio belorusku banku za razvoj, saopštila je pres...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.