Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Sep.2014, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beču pregovori oko iranskog nuklearnog programa

Evropski i iranski predstavnici  u Beču organizuju uvodne razgovore o iranskom nuklearnom programu uoči nastavka pregovora velikih sila i Irana 18. septembra u New Yorku.

Cilj pregovora u New Yorku između Irana i skupine "5+1" (SAD, Kina, Rusija, Francuska, Velika Britanija i Njemačka) je sklapanje konačnog sporazuma do 24. novembra.

Pregovori u Beču između Irana i tri evropske zemlje, Francuske, Britanije i Njemačke, održat će se iza zatvorenih vrata, a trebao bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << uroditi garancijom o miroljubivom karakteru iranskog nuklearnog programa do kraja novembra u zamjenu za ukidanje međunarodnih sankcija Islamskoj Republici.

Slični pregovori su vođeni tokom ljeta, a prošle sedmice su se u Ženevi američki i iranski dužnosnici sastali na "sveobuhvatnijim pregovorima oko ključnih tačaka iranskog nuklearnog programa".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.