U Bečeju intenzivni kurs srpskog jezika za srednjoškolce

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2020, 12:41

U Bečeju intenzivni kurs srpskog jezika za srednjoškolce

Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine organizuje intenzivni kurs srpskog jezika namenjen učenicima trećih razreda srednjih škola. U celoj Vojvodini ukupno se prijavilo 149 đaka. Naša ekipa proverila je kako teče nastava u Bečeju.

U opštini Bečej intenzivni kurs srpskog jezika u OŠ "Petefi Šandor“ pohađa devetoro srednjoškolaca.

Nina Božoki, polaznica kursa kaže: "Prijavila sam se za ovaj kurs jer želim da svoje školovanje nastavim u Srbiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mnogo mi pomaže jer uspevam da proširim vokabular. Svaki dan učimo nešto novo. Želela bih da upišem Pravni fakultet u Novom Sadu i nadam se će mi ovo pomoći u tome."

Florian Balint, polaznik kursa napominje: "Prijavio sam se kako bih što više naučio srpski jer bih želeo da upišem fakultet u Novom Sadu."

Cilj je da đaci dostignu određeni nivo znanja srpskog jezika pomoću kojeg će lakše upisati visokoškolske ustanove u Vojvodini i nastaviti školovanje na tom jeziku.

Oni će u toku tri nedelje, koliko traje ovaj program, poslušati ukupno 80 časova. Prve dve sedmice kurs se odvija u Bečeju, dok će poslednje nedelje đaci biti smešteni u Novom Sadu, gde će nastaviti da pohađaju časove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.