U Banji Koviljači protest zbog ilegalnih imigranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2011, 04:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Banji Koviljači protest zbog ilegalnih imigranata

BANJA KOVILJAČA -

Oko 2.000 građana danas je na protestnom skupu u Banji Koviljači zatražilo izmeštanje svih ilegalnih imigranata i azilanata, kao i Centra za azil iz tog turističkog mesta.

Na skupu simboličnog naziva "Ko je sledeći" govorili su nezadovoljni građani i predstavnici turističkih i zdravstvenih radnika, zainteresovanih za rešavanje problema nekontrolisanog priliva imigranata u Banju Koviljaču.

Upućen je javni poziv ministru unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ivicu Dačiću i komesaru za izbeglice Republike Srbije Vladimiru Cuciću da dođu u Banju Koviljači i sa meštanima razgovaraju o rešavanju tog problema. Dogovoreno je da roditelji, zbog sigurnosti, od ponedeljka ne puštaju decu u školu.

Na transparentima je između ostalog pisalo "Đuroviću, znaš li gde je Koviljača", "Dačiću, bio si na otvaranju Centra, dođi i na zatvaranje", "Bezbedan život za našu decu", "Koviljača nije na prodaju".

U Banji Koviljači je od ranog jutra primetan veći broj policajaca, a za vreme trajanja samog mitinga, od podneva do 14 časova, bili su stacionirani i pripadnici Interventne jedinice, ali je skup protekao bez incidenata.

Neposredni povod za dodatnu zabrinutost građana Banje Koviljače, zbog prisustva velikog broja ilegalnih imigranata u njihovom mestu, bilo je silovanje britanske državljanke 27. oktobra, čiji su počinioci petorica državljana Avganistana, bez ličnih isprava, od kojih je jedan uhapšen.

Na ulicama Banje Koviljače danas je bio manji broj stranih državljana u odnosu na ranije dane, kada su uglavnom stacionirani u samom centru mesta i banjskom parku.

Prema poslednjim podacima policijske stanice u Loznici, trenutno van Centra za azil u Banji Koviljači, koji ima 80 mesta, boravi više od 2.500 azilanata iz Afrike i Azije.

Lokalne vlasti su se u nekoliko navrata za pomoć u rešavanju tog problema već obraćali Komesarijatu za izbeglice Srbije i premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću, ali pošto konkretnih koraka nije bilo, građani su se sami organizovali.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.