U Bagdadu ubijeno 58.000 pasa lutalica, akcija se nastavlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2010, 04:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Bagdadu ubijeno 58.000 pasa lutalica, akcija se nastavlja

BAGDAD -

Gradski zvaničnici u Bagdadu saopštili su da je oko 58.000 pasa lutalica ubijeno u iračkoj prestonici za poslednja tri meseca u okviru kampanje njihovog istrebljenja zbog toga što sve češće napadaju ljude.

Bagdadske vlasti navode da je za lov na pse lutalice angažovano 20 terenskih timova koje čine naoružani policajci i veterinari. Oni svakodnevno obilaze različite gradske četvrti u potrazi za lutalicama i zatim ih ubijaju.

Zvaničnici u Bagdadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << procenjuju da je broj lutalica narastao na 1,25 miliona. Veterinarske službe navode da se broj pasa stalno povećava i da sve više jedu.

Nije saopšteno koliko je napada na ljude do sada zabeleženo, ali se navodi da su na meti pasa sve češće deca i da je zabeleženo nekoliko smrtnih slučajeva.

Lokalno stanovništvo upozoreno je na policijsku akciju kao i da ne uzimaju meso sa ulica jer je moguće da se radi o namerno bačenim komadima koji su otrovani i tu ostavljeni zbog lutalica.

U vreme režima Sadama Huseina psi lutalice su rutinski uništavani, ali je njihov broj naglo porastao od 2003. i američke invazije na tu zemlju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bagdad: Ubijeno 58.000 pasa lutalica, akcija se nastavlja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jul.2010

Gradski zvaničnici u Bagdadu saopštili su danas da je oko 58.000 pasa lutalica ubijeno u iračkoj prestonici za poslednja tri meseca u okviru kampanje njihovog istrebljenja zbog toga što sve češće napadaju ljude. Bagdadske vlasti navode da je za lov na pse lutalice angažovano 20 terenskih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.