Izvor: B92, 13.Avg.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U BUJANOVCU KANCELARIJA MINISTARSTVA ZA ETNICKE ZAJEDNICE

Jugoslovensko Ministarstvo za nacionalne i etnicke zajednice je u ponedeljak u zgradi SO Bujanovac otvorilo svoju kancelariju, koja ce primati stranke svakog radnog dana od 8.00 do 15.00 casova i u njoj ce biti zaposleni radnici razlicitih nacionalnosti. U saopstenju za javnost ovog ministarstva navodi se da je jedan od ciljeva ovakvog poteza uspostavljanje dijaloga medju predstavnicima lokalnih nacionalnih zajednica i kultura, sto ce voditi "dugorocnom resenju problema koji jos postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ovim prostorima". "Ostvarenje tog dijaloga bice i garancija uspostavljanja trajne stabilnosti i stvaranja razvijenog, modernog i multikulturnog drstva", kaze se u saopstenju, prenosi Srna. "Kancelarija ce biti otvorena za gradjane svih nacionalnosti iz opstina Bujanovac, Medvedja i Presevo, koji ce moci da prenose svoje zalbe ukoliko smatraju da su ugrozena njihova gradjanska i ljudska prava, odnosno da su diskriminisani po bilo koj osnovi", stoji u saopstenju.

Savezni ministar za nacionalne i etnicke zajednice Rasim Ljajic izrazio je uverenje da ce kancelarija "jos vise doprineti stabilizaciji prilika na jugu Srbije". "Otvaranjem kancelarije u Bujanovcu, mi smo nastojali da jos jednom potvrdimo prisustvo drzave na tom prostoru, a s druge strane nasu spremnost da pospesimo komunikaciju sa albanskom i drugim nacionalnim zajednicama", izjavio je Ljajic FoNetu. "Mi cemo se baviti konkretnim problemima sa kojima se suocavaju nacionalne zajednice koje zive na tom prostoru i nastojati da te probleme resimo", dodao je on. On je istakao da "sama cinjenica da ce u kancelariji raditi predstavnici Albanaca i Srba govori o nasoj namjeri da u pravom smislu na tom malom prostoru gradimo sve elemente multietnickog i multikuturnog drustva".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.