U BUDUĆEM SAZIVU SKUPŠTINE NAJVIŠE PRAVNIKA: Trku za Parlament vode umetnici, ali i pica majstor, odžačar...

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2020, 15:17

U BUDUĆEM SAZIVU SKUPŠTINE NAJVIŠE PRAVNIKA: Trku za Parlament vode umetnici, ali i pica majstor, odžačar...

U Skupštini Srbije i u novom sazivu sedeće najviše pravnika, inženjera, profesora i ekonomista, ali može da se desi, da mesto u sali dobiju i muzičari, glumci, pa i pica majstor

Na listi Srpske napredne stranke je muzički trio: Jovan Kolundžija, violinista, Ivan Tasovac, pijanista i operska diva Jadranka Jovanović, magistar umetnosti.

I među kandidatima SPS - JS ima potencijalnih poslanika sa zanimanjima sa "scene". Tu su glumci Jelica Sretenović i Marko Stojanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali i jedna violončelistkinja. Kolega sa dasaka koje život znače ima na listi Pokreta slobodnih građana, koje i predvodi glumac, Sergej Trifunović.

Najviše različitih zanimanja stalo je u radikalske redove. Na spisku potencijanih narodnih tribuna u ime Šešeljeve stranke su rudarski miner, mesar, stolar, metalostrugar, frizer, kuvar, mašinbravar, poštar, automehaničar, vodoinstalater, domaćica... Oni su jedini kandidovali teologa.

Mesto među kandidatima "Metle 2020" našao je jedan kostimograf. Kod "Zdravo da pobedi" Milana Stamatovića nalazi se Boško Đurovski, bivši fudbaler. U taboru SDA samo dvoje predloženih nemaju fakultet, a Zavetnici su jedini kandidovali staklara i vozača tramvaja. Imaju i konobara i poslastičara.

Kod Suverenista je jedan vajar, a skoro celu listu pokreta "Jedan od pet miliona" čine studenti. Među retkima koji nisu na fakultetima je pica majstor. U parlamentu će biti i penzionera, jer su se najstariji rasporedili skoro po svim od 21 liste, koliko ih učestvuje na izborima 21. juna.

Ako je suditi po zanimanjima, najviše sreće na izborima će imati Savez vojvođanskih Mađara, koji jedini na listi imaju odžačara. A, najviše šanse da se probiju imaju oni koji su u rubrici za zanimanje napisali - direktor ili državni službenik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Na izbornim listama pica majstori, glumci, muzičari, odžačar, teolog...

Izvor: Radio 021, 18.Jun.2020

U Skupštini Srbije i u novom sazivu sedeće najviše pravnika, inženjera, profesora i ekonomista, ali može da se desi, da mesto u sali dobiju i muzičari, glumci, pa i pica majstor...Na listi Srpske napredne stranke je muzički trio: Jovan Kolundžija, violinista, Ivan Tasovac, pijanista i operska...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.