U BEOGRADU SVE ULICE DOBILE IME: Više nema kuća bez adrese!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 02:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U BEOGRADU SVE ULICE DOBILE IME: Više nema kuća bez adrese!

Svim građanima koji su dobili nove nazive ulica ili su prvi put dobili adresu lični dokumenti biće besplatno promenjeni.

U Beogradu više ne postoji nijedno domaćinstvo bez adrese. Kako tvrde u Gradu, od početka godine imenovano je još preostalih 5.235 ulica koje nisu imale ime i time je zaokružen proces ažuriranja adresnog registra na teritoriji prestonice.

Iako je rok za završetak registra bio do kraja ove godine, pa je zbog neažurnosti svih lokalnih samouprava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << produžen do kraja sledeće, u gradskoj upravi navode da su posao uspeli da završe na vreme. Kako objašnjava Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine grada i predsednica Komisije za imenovanje naziva trgova i ulica, od decembra prošle godine do jula ove godine, i preostale neobeležene ulice su dobile naziv.

- Sve neimenovane ulice koje je dostavio Republički geodetski zavod dobile su svoje nazive i kućne brojeve - kaže Radulovićeva.

- Ovim je omogućeno da svaki građanin dobije svoju zvaničnu adresu, zbog čega će biti olakšan rad gradskih institucija u radu sa građanima, a pre svega policiji, Hitnoj pomoći i vatrogascima.

Prema podacima Grada, krajem prošle i u toku ove godine, svoj naziv dobile su ulice u 15 gradskih opština.

- U 2019. godini imenovano je 3.866 ulica na Čukarici, Paliluli, u Sopotu, Barajevu, Mladenovcu, Lazarevcu, Novom Beogradu, Zemunu, Obrenovcu i Surčinu - navodi Radulovićeva.

- Krajem 2018. godine naziv je dobilo 1.369 ulica na Voždovcu, Zvezdari, Grockoj, Rakovici, Savskom vencu. Na opštinama Vračar i Stari grad nije bilo potrebe za imenovanjem ulica.

Kako bi građani zvanično znali gde stanuju, a poštari i druge službe ih lakše pronalazili, nadležni će u narednom periodu na terenu postaviti table.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.