U BEJRUTU KAO DA JE RAT: Snimci posle eksplozija lede krv u žilama, roditelji sklanjaju decu, aerodrom uništen, prozori popadali sa solitera 

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2020, 20:40

U BEJRUTU KAO DA JE RAT: Snimci posle eksplozija lede krv u žilama, roditelji sklanjaju decu, aerodrom uništen, prozori popadali sa solitera 

Prestonica Libana izgleda kao da je na nju pala atomska bomba

Prvi snimci sa ulica Bejruta gde je danas popodne odjeknula mega eksplozija najbolje oslikavaju silinu detonacije čiji uzrok još nije poznat. Eksplozija se dogodila u luci, ali i centru grada i ulicama na drugom kraju grada vidljiva je velika šteta, razbijeni prozori, uništeni automobili... Bejrut danas izgleda kao da je atomska bomba pala u taj grad.

Od siline ekplozije prozori višespratnica udaljenih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i po nekoliko kilometara su bukvalno izbijeni.

#Beirut streets now. pic.twitter.com/8mZSXTLNQI

— Samar Saeed/سمر سعيد (@Samarsaeed) August 4, 2020

Eksplozija je uništila i aerodromsku zgradu, koja sada izgleda kao da se dogodio bombaški napad.

Beirut airport after explosion.

My God. @akhbar pic.twitter.com/VVaXQnHnAH

— Jenan Moussa (@jenanmoussa) August 4, 2020

Na jednom od snimaka zabeleženih nedaleko od mesta eksplozije čuje se nešto eksplozije u skladištu oružja.

Close-up video showing what sounds like fireworks going off in the #Beirut port, followed by a massive explosion.

Source unknown pic.twitter.com/fusCkeJ1hn

— Nabiullah Pathan (@iNabiullah) August 4, 2020

Na Tviteru se pojavio i snimak nadzorne kamere iz jedne prodavnice. Snimak počinje nekoliko trenutaka pre eksplozije koja je bukvalno raznela vrata i sve pred sobom.

Watch: Video shot from a nearby restaurant in Beirut shows the moment the second explosion erupted at the #PortofBeirut.#Lebanon #Beiruthttps://t.co/IB8kyus4cq pic.twitter.com/uHpN2UBIBG

— Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng) August 4, 2020

Još jedan snimak nadzornih kamera koji kruži Tviterom je snimak na kojem se vidi kako otac uspaničeno sklanja svoje dete ispod stola u trenutku eksplozije.

Look how a Brave father protect his child in #BeirutBlast#Beirut #Lebanon pic.twitter.com/yfiowfeaei

— Nation First (@nationfirst_11) August 4, 2020

Pojedini mediji naveli su da je eksplozija bila toliko jaka da se čula i na 240 kilometara udaljenom Kipru, kao i da je oblak dima stigao do Damaska u Siriji.

Podsećamo, u glavnom gradu Libana danas je odjeknula najmanje jedna snažna eksplozija. Prema poslednjim informacijama, poginulo je najmanje deset osoba. Takođe, u bolnicama je zbrinuto nekoliko desetina povređenih, ali je, takođe, mnogo onih koji leže povređeni na ulicama glavnog grada Libana čekajući da im bude ukazana lekarska pomoć.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.