U BATAJNICI ODRŽAN PRVI MEMORIJALNI OMLADINSKI TURNIR U ŠAHU STOJAN ĐUKIĆ

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2023, 01:32

U BATAJNICI ODRŽAN PRVI MEMORIJALNI OMLADINSKI TURNIR U ŠAHU "STOJAN ĐUKIĆ"

Prvo mesto u konkurenciji devojčica osvojila je Vera Vujović, a među dečacima prvi je bio Luka Ristić.

Prvi memorijalni omladinski turnir u šahu "Stojan Đukić" održan je 4. i 5. novembra u  OŠ ''Boško Palkovljević Pinki'' u organizaciji Šah kluba ''Gliga'' i uz podršku Gradske opštine Zemun.  

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević otvorio je turnir koji okuplja osnovce i koji je usmeren na popularizaciji šaha i vraćanje ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sporta u škole.

Tom prilikom, predsednik Kovačević zahvalio se organizatorima koji su ovaj turnir posvetili sećanju na Stojana Đukića, velikog čoveka koji je svojim zalaganjem mnogo učinio za školu ''Pinki" i bezbrojne generacije đaka uveo u svet šaha.

Na memorijalnom turniru koji se rejtinguje okupilo se oko 80 đaka iz zemunskih osnovnih škola, a u glavnom takmičarskom delu učestvovala su 24 omladinca.

Organizatori i porodica Đukić, kao pokrovitelj turnira obezbedili su vredne nagrade za učesnike, a tri batajničke škole dobile su šahovske setove.

Turniru u Batajnici prisustvovali su predstavnici Šahovskog saveza Beograda i drugih šahovskih organizacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.