Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2014, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Avganistanu potpisan dugo odlagani sigurnosni pakt

Zvaničnici Avganistana i SAD potpisali su u utorak, 30.septembra, dugo odlagani sigurnosni sporazum koji će omogućiti da američke trupe ostanu u zemlji i poslije 2014., ispunjavjući tako obećanje iz kampanje novog predsjednika Ašrafa Ganija.

Savjetnik za nacionalnu sigursnost, Hanif Atmar i američki ambasador, James Cunningham potpisali u bilateralni bezbjednosni sporazum na ceremoniji u predsjedničkoj plati, koju je prenosila TV, dan nakon što je Gani inaugurisan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<
Ganijev prethodnik, Hamid Karzai, dugo je odbijao da potpiše ovaj sporazum pogoršavjući svoje odnose sa SAD.

Prema potpisanom ugovoru, oko 12 000 stranih trupa trebalo bi da ostanu u Avganistanu, da obučavaju i pomažu domaćim snagama sigurnosti, nakon što se međunarodna borbena misija predvođena SAD formalno okonča krajem 2014.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.