U Austriji oporezuju i plaćene ubice

Izvor: Vesti-online.com, 15.Avg.2018, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Austriji oporezuju i plaćene ubice

I kriminalci moraju da plaćaju porez u Austriji, a visina poreza se određuje na osnovu visine utajenog novca, presudio je nedavno sud u Austriji.

Finansijskim vlastima su svi u obavezi da plaćaju porez bilo da su stekli legalno ili nelegano prihode, jer bi pravljenje razlike dovelo do neravnopravnog tretmana građana.

Taj stav ide tako daleko da je i makro, koji je silom terao žene na prostituciju, bio suočen sa sudskim postupkom zbog utaje poreza.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sili za poreske vlasti nema nikakve veze, jer njih samo zanima delatnost kojom se bavio, a to je prostitucija koja je legalizovana.

U nedavnom suđenju pred sudom u Kornojburgu je jedan poslovni čovek, koji je već osuđen za prevaru, osuđen i na finansijsku kaznu u visini od 50.000 evra, zbog utaje poreza na novac koji je nelegalno stekao.

Finansijska prevara i utaja u većini slučaja podležu plaćanju poreza, a poreske vlasti redovno pokreću suđenja u ovakvim slučajevima.

Od poreza pošteđeni su pljačka i provala, jer se smatra da se ne radi o uobičajenim poslovima.

Što je zanimljivo, kada je reč o ubistvu po nalogu, savezni finansijski sud zastupa stav da je ubica dužan da plati porez, jer je sklopio poslovni dogovor.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Austrija: I makro i plaćeni ubica moraju da plaćaju porez

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2018

I kriminalci moraju da plaćaju porez u Austriji, a visina poreza se određuje na osnovu visine utajenog novca, presudio je nedavno sud u Austriji...Finansijskim vlastima su svi u obavezi da plaćaju porez bilo da su stekli legalno ili nelegalno prihode, jer bi pravljenje razlike dovelo do neravnopravnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.