U Austriji niko više ne želi da detetu da ime Adolf

Izvor: N1 televizija, 06.Nov.2018, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Austriji niko više ne želi da detetu da ime Adolf

Prema poslednjim statističkim podacima ime Adolf u Austriji od završetka Drugoga svetskog rata gubi na popularnosti i gotovo u potpunosti nestaje iz upotrebe.

U protekle 33 godine to je ime gotovo u potpunosti nestalo s liste imena u Austriji.

Istraživanje, čiji su rezultati objavljeni povodom početka prikazivanja filma "Ime" u kojem bračni par svoje dete želi da nazove Adolf, pokazuje da je ono u Austriji postalo nepoželjno.

Pre 70 godina ime Adolf >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bilo je u vrhu liste omiljenih imena. Statistika kaže da je 1984. godine samo 11 roditelja svom detetu dalo ime Adolf, prošle godine to nije učinio niko od roditelja, a pretprošle je samo jedan par iz Koruške detetu nadenuo to ime.

Isti podaci pokazuju da su u poslednjih 20 godina samo 1998. i 2003. roditelji "češće" deci davali spomenuto ime, tačnije triput.

Ne treba previše isticati da se ime Adolf povezuje s nacističkim zločincem Adolfom Hitlerom, rođenom u austrijskom mestu Braunau.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.