U Austriji 2,5 milijarde evra gubitka zbog rada na crno

Izvor: Blic, 23.Avg.2013, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Austriji 2,5 milijarde evra gubitka zbog rada na crno

U Austriji je rad na crno i dalje jako rasprostranjen, a prema procenama ekonomiste Fridriha Šnajdera on čini oko osam odsto bruto domaćeg proizvoda.

Država, zbog rada na crno, gubi oko 2,5 mlijardi evra na osnovu neplaćenih poreza i ostalih dažbina.

Da bi se smanjio rad na crno austrijski ekspert preporučuje da se omogući da računi majstora za radove i popravke mogu da se odbiju od poreza, odnosno da se porez na višu vrendost kod većih radova vrati.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Šnajder je, državnom radiju Oe1, precizirao da bi na taj način bio postignut cilj da se više ništa ne radi bez računa.

Najviše rada na crno, prema njegovim rečima, ima i dalje u građevinarstvu, zatim sledi ugostiteljstvo.

Jedna trećina onih koji rade na crno su zvanično prijavljeni kao nezaposleni, a dve trećine radom na crno ostvaruje dodatne prihode.

Šnajder procenjuje da je broj lica koja se bave radom na crno između 800.000 i milion.

Od rada na crno, kako je dodao, profitiraju obični ljudi zbog čega se ovo delo u Austriji ne smatra značajnim prekršajem.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Austrija: Gubitak od 2,5 milijarde evra zbog rada na crno

Izvor: GdeInvestirati.com, 23.Avg.2013

BEČ - U Austriji je rad na crno i dalje jako rasprostranjen, a prema procenama ekonomiste Fridriha Šnajdera on čini oko 8 % bruto domaćeg proizvoda. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Zbog rada na crno Austrija gubi 2,5 milijarde evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Avg.2013

U Austriji je rad na crno i dalje jako rasprostranjen, a prema procenama ekonomiste Fridriha Šnajdera on čini oko osam odsto bruto domaćeg proizvoda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.