U Aranđelovcu se proširuju vrtići

Izvor: RTS, 06.Feb.2019, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Aranđelovcu se proširuju vrtići

Posle 40 godina, adaptiraju se aranđelovački vrtići. Pri kraju su radovi na objektu "Duga" u kome boravi oko 300 mališana. Vrednost radova je oko 23 miliona dinara.
Na proleće, kada budu dograđene još tri prostorije vrtića "Duga", biće mesta za još oamdesetoro mališana. Radi se takođe i adaptacija kanalizacione mreže i dečijih toaleta, dok se na vrtiću "Sunce" menja stolarija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i obnavlja fasada.

"Mi ćemo kao ustanova moći da ispoštujemo pravne normative o broju dece u grupama, što je sigurno uslov za jedan bolji i sigurniji boravak dece", kaže Jelena Živanović, pomoćnica direktora Predškolske ustanove "Duga". Do proleća će biti završena i kompletna rekonstrukcija stare zgrade OŠ "Milan Ilić Čiča", sagrađene 1885. godine. Novi objekat imaće 4 prostorije za produženi boravak učenika i tri prostorije za decu predškolskog uzrasta.
"Radovi su počeli u novembru mesecu, u ovom trenutku se vrši pokrivanje škole, a očekuje se da krenu završni unutrašnji radovi", ističe Siniša Jovanović direktor OŠ „Milan Ilić Čiča".
U 7 aranđelovačkih vrića boravi oko 1200 mališana, za 200 više nego prethodnih godina.
"U 2018/19 godini uloženo je negde oko million eura u rekonstrukciju gradskog vrtića "Duga", a zatim rekonstrukciji "Sunca" gde se radi enegretska efikasnost", naglašava Bojan Radović, predsednik Opštine Aranđelovac.
Ovo je još jedan u nizu velikih projekata koje Opština Aranđelovac realizuje u saradnji sa nadležnim Kancelarijama Vlade Republike Srbije. Radovi nisu prekidani ni tokom najhladnijih dana, a rok za završetak je četiri meseca.
 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.