Izvor: Beta, 06.Mar.2014, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Abu Dabiju potpisan ugovor o kreditu UAE Srbiji

ABU DABI, 6. marta 2014. (Beta) - Ministar finansija Srbije Lazar Krstić i predsednik sekretarijata za finansije Abu Dabija Hamad al Hur al Suvaidi potpisali su u četvrtak u Abu Dabiju ugovor o kreditu od milijardu dolara Ujedinjenih Arapskih Emirata za budžet Srbije.

Sekretarijat za finansije Abu Dabija saopštio je da će kredit "doprineti jačanju saradnje i odnosa UAE i Republike Srbije, služeći interesima obe zemlje, i ohrabujući privatni i javni sektor u UAE da traga za mogućnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << ulaganja u Srbiji".

Al Suvaidi je nakon popisivanja ugovora rekao da "odnosi Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije nastavljaju da rastu u različitim sektorima" i da današnji sporazum "odražava napore dve zemlje da dodatno razviju saradnju i bilateralne odnose".

Ministar finansija Srbije Lazar Krstić takodje je rekao da sporazum o kreditu odražava "značajan rast bilateralnih odnosa dve zemlje".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.