U 2010. ubilo se 256 ljudi

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 31.Jan.2011, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U 2010. ubilo se 256 ljudi

Na području Federacije BiH (FBiH) tokom 2010. godine 256 ljudi oduzelo je sebi život, što je za 22 odsto više nego u 2009. godini. Najviše samoubistava počinila su lica starija od 50 godina - u Tuzli 61, u Sarajevu 53, a najmanje u Posavini - četiri.

Među samoubicama ima i maloljetnika koji se ubijaju zbog sukoba sa roditeljima, nesređenih odnosa u porodici, neuspjeha u školi, ljubavnih problema...

Najmanje samoubistava ima u zimskim mjesecima – decembar, januar, >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << februar, a najučestalija su u junu i maju, te aprilu i septembru, piše sarajevsko "Oslobođenje".

Na osnovu analiza, osnovni motiv za samoubistvo su starost, strah od samoće i bolesti, nervno rastrojstvo, najčešće u kombinaciji sa siromaštvom i socijalnom neizvjesnošću, alkoholizmom i osjećajem besperspektivnosti.
 
Izvor:Srna

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.