Tviter (od)blokirao rusku vakcinu

Izvor: B92, 14.Jan.2021, 20:26

Tviter "(od)blokirao" rusku vakcinu

Društvena mreža Tviter uklonila je ograničenja koja je nakratko večeras bila uvela za zvanični nalog za promociju ruske vakcine protiv koronavirusa sputnjik V.

Nalog je ranije danas pristup bio blokiran oko jedan sat, uz obaveštenje da je Tviter uočio "neuobičajene aktivnosti".

U novom obaveštenju se navodi ''da je nalog bio provremeno zaključan automatskim filterom za spam'', prenosi ''Gardijan''.

"Ovaj nalog je vraćen i sada je potpuno operativan", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se u obaveštenju.

Na nalogu Sputnjika V je navedeno da je, prema objašnjenju Tvitera, nalog nakratko bio blokiran "zbog mogućeg proboja bezbednosti iz Virdžinije, SAD".

Na nalogu je objavljeno upozorenje da mu je privremeno ograničen pristup jer su uočene "neuobičajene aktivnosti", iako korisnici i dalje mogu da pristupe stranici i koriste klikove, preneo je Rojters.

"Pokušavamo da otkrijemo razlog za blokadu", naveli su ranije u saopštenju ruskog Fonda za direktna ulaganja, koji rukovodi nalogom, ali i plasmanom vakcine na strana tržišta.

U saopštenju se dodaje da će Fond tražiti od pretplatnika da pišu Tviteru i zatraže da se nalog vrati u normalno stanje, kako bi mogao da podeli sve informacije u vezi sa vakcinom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Twitter ograničio pristup stranici za promovisanje ruske vakcine

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jan.2021

MOSKVA - Društvena mreža "Tviter" privremeno je ograničila pristup nalogu koji promoviše rusku vakcinu protiv kovida 19 "sputnjik pet", navodi se internet stranici te društvene mreže.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.