Tuzla: Sukob policije i radnika

Izvor: B92, 11.Feb.2015, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuzla: Sukob policije i radnika

Nekoliko osoba je lakše povređeno u sukobu policije i nezadovoljnih radnika fabrike obuće Aida iz Tuzle, koji su pokušali da uđu u Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Policija je na taj pokušaj reagovala, a kako javljaju tuzlanski mediji, jedan policajac je udario nogom u stomak jednu radnicu, zbog čega je pozvana hitna pomoć.

Oko 300 radnika Aide zahteva da se kantonalne vlasti obrate radnicima kako bi se pokušalo naći rešenje za njihove dugogodišnje probleme.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Potpredsednik Sindikata radnika tog preduzeća Hasan Užičanin rekao je da radnici traže pokretanje proizvodnje, povezivanje radnog staža i materijalno zbrinjavanje radnika do povezivanja radnog staža.

Ta fabrika je u većinskom vlasništvu Tuzlanskog kantona.

U prošloj godini iz budžeta kantona je na račun ovog preduzeća uplaćeno oko 250.000 konvertibilnih maraka (KM), a procenjuje se da su dugovanja Aide veća od 20 miliona KM.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tuzla: Sukob policije i radnika

Izvor: Studio B, 11.Feb.2015

Nekoliko osoba je lakše povređeno u sukobu policije i nezadovoljnih radnika fabrike obuće Aida iz Tuzle, koji su pokušali da uđu u Skupštinu Tuzlanskog kantona...Policija je na taj pokušaj reagovala, a kako javljaju tuzlanski mediji, jedan policajac je udario nogom u stomak jednu radnicu, zbog...

Nastavak na Studio B...

Ispunjen dio zahtjeva, radnici „Unisa“ traže pisane garancije

Izvor: Capital.ba, 11.Feb.2015

DERVENTA, Radnicima Fabrike cijevi „Unis“ iz Dervente, koji su u generalnom štrajku, isplaćena je polovina plate za decembar 2013. i januarska plata za 2014. godinu, ali radnici očekuju i pisane garancije većinskog vlasnika i upravnog odbora o obezbjeđenju obrtnih sredstava i danu početka proizvodnje. „Na...

Nastavak na Capital.ba...

Radnici „Aide“ provešće noć u fabrici

Izvor: Capital.ba, 11.Feb.2015

TUZLA, Nakon neuspjelih pregovora sa predstavnicima vlasti Tuzlanskog kantona, radnici Fabrike obuće „Aida“ Tuzla odlučili su da noć provedu u prostorijama preduzeća. Potpredsjednik Sindikata „Aide“ Hasan Užičanin rekao je novinarima da nije bio moguć uspjeh u razgovoru sa predstavnicima...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.