Tuzla: Potpisani ugovori sa 59 korisnika za održivi povratak

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Dec.2015, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuzla: Potpisani ugovori sa 59 korisnika za održivi povratak

TUZLA - Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Danijela Simić potpisala je danas ugovore sa 59 korisnika grant sredstava za održivi povratak. Riječ je o donacijama koju čine krave, ovce, motokultivatori, steone junice, balirke za sijeno, traktorske prikolice, oprema za bravarske radionice i foto-studio.

Planirana sredstva u budžetu Tuzlanskog kantona za ovu godinu iznose 182.000 KM, navedeno je na portalu Vlade Tuzlanskog kantona.

"Donacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << će dobiti 25 korisnika sa područja Tuzlanskog kantona, te 34 povratnika na područje opština u Republiku Srpsku, koje gravitiraju Kantonu", rekla je Simićeva i dodala da je najveći broj povratnika tražio krupnu i sitnu stoku, te mehanizaciju i priključke, odnosno sve ono za šta su povratnici iskazali interes.

Na prethodno raspisani javni poziv za prikupljanje aplikacija, prijavili su se povratnici sa područja Tuzlanskog kantona i opština Bijeljina, Bratunac, Doboj, Lopare, Milići, Modriča, Osmaci, Šekovići, Srebrenica, Ugljevik, Vlasenica, Vukosavlje i Zvornik iz Republike Srpske.

Predstavnici resornog ministarstva potpisali su danas i ugovore za nabavku ogreva za raseljene osobe smještene u kolektivnim centrima na području Tuzlanskog kantona.

"Sa raseljenim osobama koje su smještene u šest kolektivnih centara, koliko ih ima na području šest opština Tuzlanskog kantona, potpisaćemo i ugovore za troškove ogreva sa 260 porodica", rekla je Simićeva i dodala da Vlada Tuzlanskog kantona subvencionira i troškove električne energije raseljenim osobama koje su smještene na područlju tog kantona.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.