Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Nov.2012, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužioci zatražili smrtnu kaznu za američkog vojnika zbog masakra u Afganistanu

Vojni tužioci su zatražili smrtnu kaznu za američkog vojnika koji je optužen za ubistvo 16 civila, od kojih su njih devet bili djeca, u južnom Afganistanu u martu ove godine. Nekoliko vojnika je već posvjedočilo da se narednik Robert Bales vratio u bazu potpuno prekriven krvlju. Međutim, njegovi advokati tvrde da uopšte nema dovoljno dokaza za pokretanje postupka. Glavni istražitelj u ovom slučaju će dati preporuku o tome da li će sudski postupak biti pokrenut ili ne. Pukovnik Lee Deneke će ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zatražili smrtnu kaznu zbog ubistva 16 civila

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Nov.2012

VAŠINGTON - Američko vojno tužilaštvo zatražilo je smrtnu kaznu za američkog vojnika optuženog za ubistvo 16 civila, uključujući devetoro djece, na jugu Avganistana u martu ove godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.