Tužilaštvo uložilo žalbu na puštanje napadača na Srbe

Izvor: B92, 10.Dec.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo uložilo žalbu na puštanje napadača na Srbe

Zagreb -- Opštinsko državno tužilaštvo u Šibeniku uložilo je žalbu na odluku suda o oslobađanju osumničenih za napad na Srbe u Uzdolju, 21. avgusta ove godine.

Tužilaštvo je zatražilo da sud produži istražni zatvor za desetoricu napadača zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, saopštio je juče DORH.

Opštinsko državno tužilaštvo u Šibeniku podnelo je 4. decembra Opštinskom sudu u tm gradu optužnicu protiv petnaestorice hrvatskih državljana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su u avgustu u Uzdolju napali građane srpske nacionalnosti dok su u kafiću gledali utakmicu.

Optužnica je podignuta protiv četvero 19-godišnjaka, dvojica 21-godišnjaka, četvero 23-godišnjaka, dvojice 25-godišnjaka, dvojice 29-godišnjaka i jednog 28-godišnjaka i to zbog krivično dela nasilničkog ponašanja i krivičnih dela nanošenja telesnih povreda.

Iako je tužiteljstvo nakon toga zatražilo produženje istražnog zatvora za desetoricu napadača, Opštinski sud u Šibeniku odbio je taj predlog i odredio im mere opreza zabrane posećivanja određenih mesta i obvezu redovnog javljanja određenoj osobi ili državnom telu.

U petak su tako iz istražnog zatvora puštena desetorica napadača, dok su ostali pušteni ranije.

Svih 15 napadača terete da su 21. agusta oko 22.15 sati, zajedno i dogovorno, s više automobila došli do ugostiteljskog objekta u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti, koji prate televizijski prenos nogometne utakmice između klubova iz Srbije i Švajcarske, i to s ciljem da se s njima obračunaju kao građanima srpske nacionalnosti i navijačima fudbalskog kluba iz Srbije.

Tereti ih se da su potom, svi maskirani fantomkama, majicama i maramama i s raznim drvenim i metalnim predmetima, štapovima i mačetom u rukama ušli u ugostiteljski objekt u kojem su bili vlasnica i osamnaest gostiju među kojima i deca, uz razne pogrdne reči i psovke, razbijali inventar, kao i da su daskama, štapovima i mačetom fizički nasrnuli na prisutne goste, a nakon toga se udaljili u nepoznatom pravcu.

Petero gostiju, među kojima i jedno dete, zadobili su fizičke povrede, a šteta počinjena vlasnici se procenjuje na iznos od oko 25.000 kuna, prenela je zagrebačka N1 tv.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oslobođeni huligani koji su tukli Srbe, hrvatsko tužilaštvo podnelo žalbu

Izvor: RTS, 10.Dec.2019

Opštinski sud u Šibeniku pustio je na slobodu osumnjičene za napad na građane srpske nacionalnosti u kafiću u Uzdolju kod Knina. Opštinsko državno tužilaštvo podnelo je žalbu na tu odluku suda i zatraženo je da sud produži istražni zatvor. Međutim, Opštinski sud je odbio predlog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.