Tužilaštvo traži pritvor za osobu koja se sumnjiči da je nosila lutku obešenog Vučića

Izvor: B92, 06.Jun.2023, 00:00

Tužilaštvo traži pritvor za osobu koja se sumnjiči da je nosila lutku obešenog Vučića

U Višem javnom tužilaštvu saslušan je Boško S., koji se sumnjiči da je nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom Aleksandra Vučića.

Lutka, koja je nošena na protestu "Srbija protiv nasilja", imala je obmotan konac oko vrata i oborenu glavu, tako da aludira na vešanje.

Boško S. se tereti da je izvršio krivično delo Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i na saslušanju je izneo svoju odbranu, navodi se u saopštenju tužilaštva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogrdu da odredi pritvor Bošku S. da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Sumnja se da je okrivljeni kao učesnik protesta "Srbija protiv nasilja" uputio preteću poruku predsedniku Srbije u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije i pozivao građane i podsticao ih da silom i primenom nasilja svrgnu sa vlasti najviše državne organe, tako što je nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje.

Fotografija pomenutog transparenta i lutke objavljena je na društvenim mrežama i portalima te je bila dostupna velikom broju građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.