Tužilaštvo traži istražni zatvor za osam bivših ministara

Izvor: B92, 02.Nov.2017, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži istražni zatvor za osam bivših ministara

Madrid -- Špansko tužilaštvo zatražilo je zatvor za osam članova svrgnute separatističke katalonske vlade, dok traje istraga.

To je saopšteno iz Vrhovnog španskog suda gde su oni bili saslušani.

Kako se navodi, zatraženo je da se ministar Santa Vilj, koji je podneo ostavku pre jednostrane proglašenosti nezavisnosti prošlog petka, oslobodi uz kauciju od 50.000 evra, prenosi Rojters.

Svrgnuti katalonski lider Karles Pudždemon i četvorica ministara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbili su da se pojave pred sudom u Madridu i ostali su u Belgiji.

Devet članova bivše katalonske vlade svedočilo je danas pred sudom povodom optužbi za pobunu i zloupotrebu javnih fondova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo traži pritvor za osam bivših katalonskih ministara

Izvor: Vesti-online.com, 02.Nov.2017

Špansko tužilaštvo zatražilo je pritvor za osam članova svrgnute separatističke katalonske vlade dok traje istraga, saopšteno je iz Nacionalnog suda u Madridu gde su oni bili saslušani...Saslušanje članova raspuštenog regionalnog parlamenta odloženo na zahtev njihovih advokata. Karles Pudždemon...

Nastavak na Vesti-online.com...

Protesti u Barseloni, Pudždemon zahteva oslobađanje uhapšenih ministara

Izvor: Blic, 03.Nov.2017, 00:07

Smenjeni katalonski lider Karles Pudždemon "zahtevao" je danas da članovi njegove raspuštene vlade budu oslobođeni..."Zahtevam oslobađanje ministara i potpredsednika", poručio je Pudždemon u saopštenju koje je snimio sa nepoznate lokacije u Belgiji, a koje se emitovalo na katalonskoj televiziji,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.