Tužilaštvo predložilo ukidanje kućnog pritvora Mahmuljinu

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jan.2016, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo predložilo ukidanje kućnog pritvora Mahmuljinu

SARAJEVO - U Sudu BiH jutros je održano ročište po prijedlogu Tužilaštva BiH da se optuženom Sakibu Mahmuljinu, bivšem komandatu 3. korpusa Armije RBiH produže mjere zbrane.

Tužilaštvo je zatražilo, a što je dostavilo i u optužnici podnesenoj prije nekoliko dana, da se Mahmuljinu produže mjere zabrane zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, pišu sarajevski portali.

Tužilaštvo je ostalo pri mjerama koje podrazumjevaju zabranu putovanja, oduzimanje ličnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dokumenata i zabrane sastajanja sa određenim osobama, ali na prijedlog odbrane Tužilaštvo je saglasno da se Mahmuljinu ograniči kretanje na grad Sarajevo umjesto dosadašnjeg kućnog pritvora koji je imao.

Takođe, Tužilaštvo je predložilo da više nema ni potrebe da policijski službenici obilaze kućnu adresu opruženog.

General Mahmuljin se kratko obratio na ročištu kazavši "da je legalista i da će poštovati sve odluke Suda BiH"

- Ako bi imao priliku da se sastanem sa svjedocima onda bi im govorio samo da govore istinu i ništa više, rekao je Mahmuljin.

Sud BiH će po prijedlogu Tužilaštva donijeti odluku u toku dana.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Tužilaštvo predložilo ublažavanje mjera kućnog pritvora Mahmuljinu

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jan.2016

SARAJEVO - U Sudu BiH jutros je održano ročište po prijedlogu Tužilaštva BiH da se optuženom Sakibu Mahmuljinu, bivšem komandatu 3. korpusa Armije RBiH produže mjere zabrane, a kućni pritvor ublaži ograničavanjem kretanja na grad Sarajevo...Tužilaštvo je zatražilo, a što je dostavilo i...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.