Tužilaštvo predlaže pritvor radniku

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2015, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo predlaže pritvor radniku

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputiće Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora od 30 dana za dva lica osumnjičena za organizovani kriminal i korupciju, koja su uhapšena u akciji kodnog naziva "Druker".

Postupajući tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH odlučio je da uputi ovaj prijedlog nakon što je ispitao osumnjičene, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

"Mjera pritvora biće predložena zbog opasnosti da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike", izjavio je portparol Tužilaštva Boris Grubešić.

U akcija kodnog naziva "Druker" pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su zaposlenog u Tužilaštvu BiH čiji su inicijali M.S. i lice čiji su inicijali R.I. zbog organizovanog kriminala i korupcije.

U sinoćnjoj akciji kodnog naziva "Druker", zaposlenik u Tužilaštvu BiH uhapšen je na području Sarajeva, a drugo lice na području Gruda.

Zaposleni u Tužilaštvu BiH čiji su inicijali M.S. uhapšen je zbog sumnje da je u okviru provođenja istrage postupao nezakonito, mimo znanja nadređenih tužilaca, poštivanja utvrđenih zakonskih procedura i počinio više nezakonitosti i povreda službene dužnosti.

U okviru akcije "Druker" na području Gruda uhapšeno je lice čiji su inicijali R.I. zbog organizovanog kriminala i korupcije.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ proveli su akciju "Druker" po nalogu tužioca Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

U okviru ove akcije, pripadnici Sipe sinoć su pretresli objekte na šest lokacija na području Gruda, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.