Izvor: B92, 29.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo odbacuje optužbe Vučića

Beograd -- Tužilaštvo za ratne zločine osudilo "neistinite tvrdnje Aleksandra Vučića" na račun portparola Tužilaštva Bruna Vekarića.

"Radi preciznog informisanja javnosti naglašavamo da funkcija portparola ne uključuje kontakt sa bilo kojim učesnikom u krivičnom postupku, niti je Bruno Vekarić ostvario takav kontakt, kao što se u izjavi Aleksandra Vučića navodi", stoji u saopštenju Tužilaštva.

Prema navodima Tužilaštva, "u periodu koji se navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao vreme prestupa portparola, on je bio na službenom putu u inostranstvu, o čemu u Tužilaštvu za ratne zločine postoje svi materijalni dokazi".

Vučić je u nedelju 27. maja na konferenciji za novinare SRS-a najavio da će ta stranka pokrenuti "odgovarajuće pravne postupke" protiv Vekarića jer je, navodno, u više navrata vršio pritisak na jednog svedoka iz Srema i ucenjivao ga da lažno svedoči o ulozi Vojislava Šešelja i SRS-a u ratnim zločinima.

Portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je istog dana da su optužbe SRS-a način da se "na bolnoj temi ratnih zločina pridobiju jeftini politički poeni".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.