Tužilaštvo nije dobilo izveštaj komisije

Izvor: Beta, 19.Mar.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo nije dobilo izveštaj komisije

BEOGRAD, 19. marta 2015. (Beta) - Višem javnom tužilaštvu u Beogradu do sada nisu stigli nikakvi izveštaji stručnih komisija za ispitivanje uzroka pada vojnog helikoptera u reonu Aerodroma "Nikola Tesla", u kojem je život izgubilo više osoba, rečeno je agenciji Beta u tom tužilaštvu.

Rečeno je medjutim, da Tužilaštvo preduzima radnje u okviru predistražnog postupka na utvrdjivanju svih činjenica vezanih za ovaj dogadjaj.

"Postupajući zamenik javnog tužioca izvršio >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je uvidjaj, očekuju se izveštaji komisija, prikupljaju se i proveravaju i drugi podaci (od kontrole leta i dr.), na osnovu kojih će Javno tužilaštvo doneti odluku da li postoji osnovana sumnja da je izvršeno krivično delo čija je posledica pad helikoptera sa smrtnom posledicom više osoba", rečeno je Beti u Tužilaštvu.

Ukazali su da sadržaj pojedinih akata, izveštaja i iskaza eventualno osumnjičenih osoba, svedoka i veštaka, Tužilaštvo zbog tajnosti istrage neće saopštavati medijima.

Komisija za ispitivanje pada helikoptera Mi-17, koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije, saopštila je u sredu da je završila rad i da će izveštaj podneti zameniku Višeg javnog tužioca u Beogradu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.