Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jan.2016, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo demantuje naredbu o istrazi protiv Pajtića

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nije naložilo istragu protiv predsednika Vlade APV Bojana Pajtića i tri policijska službenika a povodom krivične prijave Uglješe Grgura kako je to danas objavljeno u nekim medijima.

U informaciji dostavljenoj Tanjugu navodi se da ni novosadsko Više niti Osnovno javno tužilaštvo "povodom navedenog događaja nije donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv predsednika Vlade APV i policijskih službenika Željka Trajkovića, Nenada Armuša >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i Branislava Eremića".

Novosadski Dnevnik je, naime, danas u božićnom dvobroju objavio da je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu naredilo da se pokrene istraga protiv Pajtića i pomenutih policijskih službenika zbog sumnje da su izvršili delo ugrožavanja sigurnosti, a po krivičnoj prijavi vlasnika novosadske detektivske agencije “Gvozden” Uglješee Grgura, koji tvrdi da je 2008. godine uhapšen po Pajtićevom nalogu, a da su mu policajci koji su navedeni u prijavi pretili danima pre hapšenja.

Taj list se pozvao na rešenje kojim je zapravo Više tužilaštvo usvojilo prigovor Grgura na rešenje kojim je prethodno Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo njegovu krivičnu prijavu protiv Pajtića.

Istim rešenjem, na koje se poziva Dnevnik, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je izdalo obavezno uputstvo da se preduzme krivično gonjenje protiv osumnjičenih zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Grgur je 2008. godine bio uhapšen zajedno s tadašnjim gradonačelnikom Zrenjanina Goranom Kneževićem i još desetak osoba u aferi koja je u javnosti poznata kao slučaj "građevinska mafija" zbog navodnih zloupotreba sa zemljištem.

Međutim, nakon šest godina suđenja pred Specijalnim sudom svi su pravosnažno oslobođeni svih optužbi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.