Tužilaštvo: Kazna od 10.000 evra za lekarku zbog širenja virusa

Izvor: B92, 29.Maj.2020, 23:44

Tužilaštvo: Kazna od 10.000 evra za lekarku zbog širenja virusa

Tužilaštvo Severne Makedonije traži da se lekarka Nina Caca Biljanovski kazni sa 10.000 evra.

Zato što je, kako navodi, njen odlazak na skijanje u Italiju uzrok izbiljanja pandemije koronavirusa u Klinici za dermatologiiju u Skoplju, gde je bila direktor.

Biljanovski je bila jedan od prvih pacijenata zaraženih koronavirusom u Severnoj Makedoniji, a zarazila je i druge kolege.

Kako navodi makedonska Republika, Biljanovski, koju opisuje kao "politički postavljenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lekarku", nije poštovala propise vlade o izbegavanju nepotrebnih putovanja i odlasku u samoizolaciju nakon putovanja.

Ona je otišla na skijanje na sever Italije u vreme kada je epidemija tek dostizala vrhunac i onda je danima išla na posao.

Takođe, dodaje Republika, ona je prisustvovala simpozijumu u jednom restoranu u Skoplju, na kojem je učestvovalo još stotine stručnjaka, od kojih su mnogi bili starije životne dobi.

Biljanovski je bila primorana da podnese ostavku nakon što se otkrilo da nije poštovala preporuku o samoizolaciji po povratku iz Italije i da je išla na posao.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.