Tužilaštvo KS podnijeće žalbu na odluku u vezi sa slučajem »Bosnalijek«

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jun.2015, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo KS podnijeće žalbu na odluku u vezi sa slučajem »Bosnalijek«

SARAJEVO - Povodom rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu (KS) o određivanju pritvora Edinu Arslanagiću, Amaru Arslanagiću, Šefiku Handžiću i Hasanu Šepi, a kojim je odbijen prijedlog Kantonalnog tužilaštva Sarajevo za određivanje mjere pritvora Jasminu Šepi, Aidi Selvić, Izetu Arslanagiću i Samiru Telibečiroviću, kancelarija glavnog kantonalnog tužioca obavještava javnost da će Tužilaštvo podnijeti žalbu na ovakvu odluku Suda.

"Prema sadržini pomenutog rješenja po >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kojem je pritvor ukinut prema Jasminu Šepi, Aidi Selvić, Izetu Arslanagiću i Samiru Telibečiroviću, proizilazi da je sudija koji je ponovo odlučivao o predloženoj mjeri pritvora i ovaj put utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivična djela koja im ovo tužilaštvo stavlja na teret", navodi Tužilaštvo u saopštenju za javnost.

Međutim, ovaj put je sudija odlučio drugačije u pogledu pritvora prema Jasminu Šepi, Aidi Selvić, Izetu Arslanagiću i Samiru Telibečiroviću, iako je  prethodna odluka ovog sudije kojom je odredio pritvor i prema ovim osobama, bila ukinuta samo iz procesnih razloga.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.