OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U VEZI KRVNIČKOG UBISTVA JAGANJACA: Evo šta će biti sa maloletnikom koji je izvršio krvoproliće

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 14:56

OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U VEZI KRVNIČKOG UBISTVA JAGANJACA: Evo šta će biti sa maloletnikom koji je izvršio krvoproliće

Ubio ceo tor jaganjaca.

Više javno tužilaštvo u Pančevu pokrenulo je istragu povodom događaja od dana 11.3.2024. godine kada je u 17.30 časova oštećeni muškarac (52) iz Markovca prijavio da je u svojoj štali u Markovcu pronašao 12 ubijenih jagnjadi.

Policijska stanica u Vršcu je po nalogu Tužilaštva obavila uviđaj i preduzela potrebne radnje kojima je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je navedene životinje ubilo dete muškog pola (13) iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Markovca upotrebom sekire koju su mu policijski službenici oduzeli.

Kako se radi o licu koje u vreme događaja nije navršilo 14 godina, prema njemu se ne mogu izreći krivične sankcije zbog krivičnih dela, te je Više javno tužilaštvo u Pančevu naložilo Policijskoj stanici u Vršcu da dostavi izveštaj o događaju, da o ponašanju deteta bude obavešten Centar za socijalni rad u Vršcu kako bi ta ustanova preduzela mere iz svoje nadležnosti. Tužilaštvo je obavešteno da je dete nakon događaja smešteno radi lečenja u Klinički centar Vojvodine.

Dete pre navedenog događaja nije prijavljivano Višem javnom tužilaštvu u Pančevu zbog učinjenih krivičnih dela i prekršaja.

S obzirom na okolnosti događaja, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu se preduzimaju radnje u pravcu utvrđivanja činjenica koje se odnose na lične i porodične prilike deteta.

Podsetimo, u selu Markovac, kod Vršca, u ponedeljak popodne dogodio se jeziv slučaj – dečak star 13 godina sekirom je ubio svih 12 jaganjaca, koji su se u tom trenutku našli u toru.

Snimak ovog masakra na društvenim mrežama je podelio vlasnik ovaca iz Markovca, koji je, kako se nezvanično saznaje, dečakovu porodicu primio da živi u svojoj staroj kući.

- Dete od 13-14 godina, ušlo je i sekirom ubilo 12 jaganjaca. Sekirom im je razbijao glave. Tačno se vide udarci. Veliku štetu nam je napravio. Policija je bila na uviđaju. Uopšte se ne osećam dobro – rekao je čovek u videu.

Srbija Danas/Telegraf.rs

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više javno tužilaštvo Pančevo: Dete koje je ubilo jagnjad krivično neodgovorno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Mar.2024

Više javno tužilaštvo u Pančevu saopštilo je danas da postupa povodom događaja od 11. marta budući da postoji sumnja da je 12 jagnjadi ubio maloletnik (13) iz Markovca, te je naložilo Policijskoj stanici u Vršcu da dostavi izveštaj o događaju kao i da obavesti Centar za socijalni rad u ovom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.