Tužilaštvo CG: Moguće nove istrage u slučaju Šarić

Izvor: Blic, 07.Feb.2013, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo CG: Moguće nove istrage u slučaju Šarić

Crnogorsko tužilaštvo saopštilo je danas da nije stavilo tačku na slučaj odbeglog narko bosa Darka Šarića i u tom procesu moguće su nove istrage, a od kolega iz Srbije zatražiće da li imaju podataka koji bi koristili Crnoj Gori.

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ranka Čarapić kazala je da su tužilaštva dve države i ranije sarađivala u slučaju Šarić.

- Sarađujemo sa kolegama iz Srbije, nekad sa manje uspeha, a nekad sa više. Kada bi imali neke upute >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od interesa za srpsko Tužilaštvo, mi bi njima signalizirali, pa se nadamo da bi i oni nama signalizirali ukoliko bi imali interesovanja. Što se tiče crnogorskog Tužilaštva, slučaj Šarić nije zaključen, odnosno može doći i do novih postupaka kada je taj slučaj u pitanju - rekla je ona.

Čarapić je novinarima kazala da crnogorsko Tužilaštvo planira da kontaktira kolege u Srbiji, interesujući se da li imaju novih podataka o slučaju Šarić koji bi koristili Crnoj Gori.

- Nećemo ostati bez inicijative. Nismo stavili tačku na slučaj Šarić, pa su moguće i nove istrage - navela je ona.

Prema njenim rečima, crnogorsko Tužilaštvo nije zatvorilo ni istragu o aferi Listing, odnosno navodnim telefonskim razgovorima crnogorskih zvaničnika sa Šarićem.

- Osnovni tužilac u Podgorici još istražuje taj slučaj, ali sa efikasnošću sa kojom nismo zadovoljni ni mi, ni javnost, ali ishod tog postupka nije vezan samo za našu želju da ga okončamo što pre, nego i za objektivne mogućnosti dokazivanja nekih činjenica - kazala je Čarapić.

Povezane vesti: Tužilaštvo ne najavljuje aktivnosti u slučaju Šarić Ako želi hapšenje Šarića Srbija mora da se dogovori sa Crnom Gorom Kriminolog: Eksplozija nosi pečat crnogorskog kriminalnog klana Presuda Dušku Šariću i Jovici Lončaru 3. maja Više optuženih iz Šarićeve grupe hoće da prizna krivicu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.